Gastcolleges

Het klimaat verandert en dat merken we in het alledaagse weer. In het voorjaar lijkt Nederland steeds droger te worden. Tegelijkertijd krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien met grote neerslaghoeveelheden in korte tijd. Deze nieuwe omstandigheden zijn voor iedereen merkbaar; in de landbouwsector, op de weg, of in stedelijk gebied en gewoon in je eigen achtertuin.

In korte workshops en gastcolleges geven de experts van Weather Impact inzicht in deze veranderende weersomstandigheden. Wat is het verschil tussen weer en klimaat? Hoe groot is de kans dat we nog eens 40 graden in Nederland meemaken? En hoe werkt een radar nou eigenlijk?

Op deze manier maken we weer en klimaatinformatie toegankelijk voor de toehoorder met sprekende voorbeelden. We vertellen over de impact van klimaatverandering op onze maatschappij en hoe weer en klimaatmodellen kunnen helpen om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

Onze workshops en colleges voor bedrijven kunnen op maat verzorgd worden. Zo kan het onderwerp meer gefocust zijn op operationele meteorologie: hoe gaat het eraan toe in de weerkamer, waar kun je goede weerinformatie vinden? Of het is juist meer toegespitst op de fysische processen die het klimaat bepalen. Daarnaast hebben we verschillende opdrachten en praktische tools waarmee de deelnemers zelf aan de slag kunnen.

Ook geïnteresseerd in een gastcollege door één van onze medewerkers?
Neem dan contact met ons op.

contact