Gastcolleges & workshops

Weer & klimaat workshop

Het klimaat verandert en dat merken we in het alledaagse weer. In het voorjaar lijkt Nederland steeds droger te worden. Tegelijkertijd krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien met grote neerslaghoeveelheden in korte tijd. Deze nieuwe omstandigheden zijn voor iedereen merkbaar; in de landbouwsector, op de weg, of in stedelijk gebied en gewoon in je eigen achtertuin.

Heb je interesse in het weer en het klimaat en lijkt het je leuk om bijvoorbeeld met jullie team een workshop hierover te volgen?
In korte workshops en gastcolleges geven de experts van Weather Impact inzicht in het weer- en klimaatsysteem en behandelen we onder andere de volgende vragen;

In de workshop maken we weer- en klimaatinformatie toegankelijk voor de toehoorder met sprekende voorbeelden. We vertellen over de impact van klimaatverandering op onze maatschappij en hoe weer- en klimaatmodellen kunnen helpen om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

 

Fig. 1 en 2: Meetinstrumenten op het meetveld van het KNMI.

Basis workshop weer en klimaat en maatwerk

Weather Impact biedt een basisworkshop ‘weer en klimaat’ aan van één dag, waarbij een interessante excursie naar het KNMI in de Bilt is inbegrepen. Tijdens deze excursie krijg je veel informatie over de meetinstrumenten en kan je onder begeleiding de verschillende meetinstrumenten daadwerkelijk op het meetveld van dichtbij bekijken.

Naast onze basisworkshop kunnen wij de workshop ook op jouw wensen aanpassen en deze op maat verzorgen. Zo kan het onderwerp meer gefocust zijn op operationele meteorologie: hoe gaat het eraan toe in de weerkamer, waar kun je goede weerinformatie vinden? Of kunnen we het meer toespitsen op de fysische processen die het klimaat bepalen. Daarnaast hebben we verschillende opdrachten en praktische tools waarmee de deelnemers zelf aan de slag kunnen. Kortom, een leuke interactieve workshop, op een persoonlijke manier en aangepast aan het niveau van de doelgroep.

“Interessante training door docenten met goede kennis van zaken”
Jeroen Boogert – Waterschap Scheldestromen

Interesse?

Ook geïnteresseerd in een gastcollege of workshop door één van onze medewerkers?
Neem dan contact met ons op. Prijs op aanvraag.

contact

   

Fig 3 en 4: workshops over extreme neerslag