• Gerrit Hiemstra, MSc

  Medeoprichter en Chief Executive Officer

  Gerrit is meteoroloog met een uitgebreide ervaring op meteorologisch gebied. Hij studeerde in 1986 af  aan de Wageningen Universiteit als landbouwkundig ingenieur met als specialisatie agrometeorologie, gevolgd door een periode van 9 jaar als operationeel weerman binnen een commercieel weerbedrijf.
  Na een korte periode als hoofd van een operationele weerdienst op Luchthaven Schiphol, heeft hij het succesvolle commerciële weerbedrijf WeerOnline opgezet, dat uiteindelijk verkocht is in 2009.

  Gerrit is ook bekend als weerpresentator bij de nieuwszender NOS, sinds 1998.

  Binnen Weather Impact is Gerrit verantwoordelijk voor acquisitie en contract management.

 • Arnold Lobbrecht, PhD

  Medeoprichter en Chief Technology Officer

  Arnold is in 1986 afgestudeerd als Civiel Ingenieur aan de Technische Universiteit Delft. Hij heeft gedurende 12 jaar veel ervaring opgedaan bij een multinational adviesbedrijf op het gebied van hydrologie, watermanagement en informatica.

  Na 4 jaar van onderzoek behaalde hij zijn doctoraat in 1997 in operationeel watermanagement. Daarna werd hij parttime professor in Hydroinformatica bij UNESCO-IHE in Delft, waarbij hij een groep doctoraatsonderzoekers begeleidde. In 2000 richtte hij Hydrologic op, een Hydroinformatica bedrijf, werkzaam in water en ICT projecten.

  Zijn ervaring ligt bij beslissingsondersteunende systemen, met een focus op het voorspellen van overstromingen, water en droogte.

 • Stefan Ligtenberg, PhD

  Projectleider en adviseur

  Dr. Stefan Ligtenberg werkt bij Weather Impact als projectleider en adviseur.

  Stefan studeerde in 2009 af aan de Universiteit van Wageningen in Meteorologie en Luchtkwaliteit. Hij heeft zijn doctoraatsonderzoek in 2014 afgerond op het gebied van polaire meteorologie aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens is hij twee post doctoraat functies gestart bij de Universiteit van Utrecht, voor die laatste heeft hij een NWO VENI beurs ontvangen.

  Stefan heeft ervaring met weersvoorspellingen in Zuid-Oost Azie en Oost-Afrika. Hij is een expert in het vertalen van meteorologische weerparameters in berichten die passen bij de lokale context van een boer.

 • Bob Ammerlaan, MSc

  Adviseur

  Bob Ammerlaan werkt bij Weather Impact als adviseur.

  Bob heeft een achtergrond in fysica en meteorologie en is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaat.

  Bij Weather Impact werkt Bob als adviseur meteorologie en klimaatverandering. Hij is verantwoordelijk voor de operationele services. Hij heeft ervaring met weersvoorspellingen in Zuidoost-Azië en Oost-Afrika en is een expert in het gebruik van agrarische en meteorologische informatie om lokale boeren de beste adviezen te kunnen geven.

   

 • Pleun Bonekamp MSc.

  Adviseur

  Pleun Bonekamp MSc. werkt bij Weather Impact als adviseur.

  Pleun heeft een achtergrond in fysica en meteorologie, en is in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaat. Op dit moment is ze haar doctoraat studie in meteorologie en klimaatverandering aan het afronden aan de Universiteit van Utrecht. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met verschillende atmosferische modellen en big data analyses.

  Bij Weather Impact werkt Pleun als adviseur meteorologie en klimaatverandering. Ze is analytische erg sterk en heeft goede communicatie en presentatie vaardigheden. Ze heeft een grote interesse in de impact van klimaatverandering en zal betrokken zijn bij verschillende projecten.

 • Tamara Lancel

  Management Assistent

  Tamara Lancel werkt bij Weather Impact als Management Assistent.
  Ze is in 2007 afgestudeerd in Hotel & Hospitalitymanagement en heeft een achtergrond in de hospitality branche en het organiseren van congressen en evenementen. In haar laatste baan werkte ze als training coördinator en regelde IT trainingen voor de Benelux en Afrika regio. Tamara is erg sterk in plannen, coördineren en organiseren en heeft ervaring met brede administratieve en logistieke werkzaamheden. Bij Weather Impact ondersteunt ze het team met marketing, HR, administratie, acquisitie en andere organisatorische taken, om ons werk en onze expertise over slimme weeroplossingen te delen.