Start van het regenseizoen

Stage of afstudeeronderzoek

Weather Impact
Weather Impact is een internationaal opererend Nederlands bedrijf, dat op het gebied van weer diensten levert en daarmee klanten helpt om afgewogen besluiten te nemen, bijvoorbeeld in de landbouw. Het is onze missie om landbouw organisaties en boeren te voorzien van innovatieve weers- en klimaatinformatie om daarmee de voedselproductie en -kwaliteit te optimaliseren, het gebruik van inputs (zoals zaden) te verminderen en de leefomgeving te verbeteren.
Onze diensten zijn afgestemd op de gebruiker en zijn gebaseerd op wereldwijde weersverwachtings- en satellietmonitoringsgegevens, gecombineerd met lokale data en expertise.
Weather Impact biedt een inspirerende omgeving waar creativiteit, initiatief nemen en ondernemerschap worden gewaardeerd, met aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling van alle medewerkers en stagiaires.

Wie ben jij?
We zijn op zoek naar een student met uitstekende studieresultaten, die uitgedaagd wil worden op het gebied van datagedreven modellering, simulatie en optimalisatie, met gebruik van grote datasets. Je doet een masteropleiding Meteorologie, Natuurkunde, Geowetenschappen of vergelijkbaar.
Jij:
• hebt uitstekende programmeervaardigheden (Python)
• vindt het leuk om met datasets te rekenen
• denkt onafhankelijk en in creatieve oplossingen
• hebt goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Engels

Jouw opdracht
In tropische landbouwgebieden die afhankelijk zijn van regenval is het van groot belang om het begin en de duur van het regenseizoen te kennen, evenals het optreden van droge perioden. Bij Weather Impact hebben we een nieuw algoritme ontwikkeld om het begin van het regenseizoen te schatten. Het maakt gebruik van regenkansen uit meteorologische modellen en op remote sensing gebaseerde neerslaggegevens.
In deze stage onderzoek je de mogelijkheden van sub-seasonal verwachtingen. Jij gaat het huidige algoritme verbeteren en de nauwkeurigheid van deze nieuwe voorspellingen en de waarde ervan in de neerslagafhankelijke landbouw bepalen. Het onderzoek omvat ook een validatie om de praktische waarde van de verwachting te bepalen.

Wat bieden wij?
Wij zijn een jong bedrijf met een toegewijd team van collega’s, werkzaam in een internationale setting. Ons kantoor is gevestigd in een historisch pand nabij het centrum van Amersfoort en op loopafstand van het Centraal Station. Wij zorgen voor alle ICT- en kantoorfaciliteiten die nodig zijn voor de studie, en ook voor uitstekende koffie!

Geïnteresseerd?
Kijk voor meer informatie over Weather Impact op www.weatherimpact.com. Als je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt, neem dan contact met ons op via +31 (0)33 4753535. Om te solliciteren kun je een CV, cijferlijst en motivatiebrief sturen naar info@weatherimpact.com.